top of page
sunset.jpg

8 Daagse

Topactiviteiten vakantie

Inclusief.

€ 1362,00 pp

Highlights

4**** Hotel

Restaurants

Natuur Jeep Safari

Eten en drinken Tour

Fado Show

Steden Tours

Boottrip

Wijn en tradionele produkten proeven

Dag 1

Aankomst in Faro. Er wacht een privé chauffeur op u. Deze brengt u naar uw hotel in Ferragudo. ​

Dag 2
Uw chauffeur rijdt u naar het historische dorp Silves met een bezoek aan de Silves-kathedraal en het Archeologisch Museum van Silves. Daarna vervolgt de rit naar naar Monchique, een dorp met hele kleine straatjes en bergen met schitterende uitzichten over de Algarve  maar ook met de thermale spa van Caldas de Monchique. Deze zit vol  geschiedenis en geweldig natuurlijke schoonheid met bronnen van thermaal bronwater. Na deze stops met aansluitend een lunch, gaat de rit naar Fóia, het hoogste punt in de Algarve op 902 meter hoogte. Op de terugweg naar Lagos bezoekt u een wijnmakerij, waar u ook zult genieten van een wijnproeverij.​

 

Dag 3
Vandaag bezoekt u verschillende lokale bedrijfjes waar ze typische Portugese producten maken. Denk aan Pastel de Nata, of de Medronho-honing die u wellicht heeft kunnen proeven in de Monchique. Wat zeker niet mag ontbreken na die Portugese beleving is een bezoek aan een pottery in Porches dichtbij Albufeira.

Tussendoor staat een heerijke lunch op u te wachtenom vervolgens de grote zoutberging in Castro Marim te gaan bezoeken.

Deze dag eindigd u op een biologische boerderij. U bent de hele dag onderweg, maar u krijgt een schat aan informatie over typische Algarve.

Dag 4
Rijdend naar de westkust, naar Aljezur waar u een bezoek brengt aan het mooie kasteel. 

Vervolgens gaat de rit naar de fantastische stranden van Monte Clérigoen en Amoreira waar de rivier samenkomt met de zee. Een kleine stop om mooie foto's te maken, een heerlijk kopje koffie met gebak te nuttigen om vervolgens door te rijden naar Arrifana en Carrapateira. Dit is een gebied met een prachtig strand en adembenemende kliffen. De natuur hier is vrijwel nog intact en heeft adembenemende uitzichten. De volgende stop is Sagres. Hier bezoekt u het fort, de kerk, de zonnewijzer en de fantastische kliffen van meer dan 100m hoog. Deze trip wordt afgesloten in Kaap van St. Vincent met een geweldige uitzicht over de Oceaan. 

Dag 5
Met de Algarve Jeep Safari beleefd u een ontdekkingsreis door het diepste van de Algarve.

Over off-road paden en door verfrissende beekjes komt u uit bij oude dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. Hier vind u fantastische landschappen, regionale architectuur en gastronomische proeverijen van de Algarve. Deze gastronomische proeverij maakt deel uit van deze tour, waaronder typische honing of natuurlijke jam. HIer bezoekt u ook een oude distilleerderij om een van de meest beroemde Portugese likeuren, bekend als 'Medronho' te proberen.

Dag 6

Na een bezoek aan een olijvenfabriek in Moncarapacho gaat de rit naar het meest zuidelijke punt van de Algarve, waar we verschillende plaatsen gaan bezoeken met mooie stranden en uitzichten. 
Om de echte Portugese keuken te leren kennen doet u vier Portugese restaurants aan om typische traditionele gerechten te proeven met enkele drankjes. In Tavira beleefd u nog een mooie fado-show. Deze trip word in Porches afgesloten waar u nog kunt genieten van heerlijk wijnen aldaar. 

Dag 7

Al wandelend maakt u kennis met het historische centrum van Portimão. Dit is de grootste stad van de Algarve met de belangrijkste gebouwen zoals de Igreja Matriz of de Igreja do Colégio. Tussentijds geniet u ook nog van heerlijke lekkernijen van de Algarve en een drankje.

In de middag varen over de wateren van de Atlantische Oceaan en zetten wij koers naar een van de meest ongelooflijke plekken in de omgeving. De beroemde grotten van Benagil met adembenemende rotsformaties met zijn unieke landschap, die u van dichtbij kunnen bewonderen. Vervolgens naar het natuurreservaat Ría de Alvor met de ongelooflijke verscheidenheid aan dieren in het wild. Denk aan roze flamingo's en vele andere inheemse vogels. Bovendien krijgt u ook het prachtige strand van Praia de Alvor te zien.
 

Dag 8

Helaas, alweer de laatste dag, hotel check-out en transfer  naar de luchthaven van Faro.


Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of boekingen.

lagos 3.jpg
lagos 1.jpg
algarve-jeep-safari_edited.jpg
catap.jfif

Extra Informatie

Deze reis is voorlopig gebaseerd op een directe boeking van min. 2  personen gebruik makend van een luxe auto met chauffeur.

Het kan voorkomen dat meerdere personen van dezelfde reis gebruik willen maken.

Zij kunnen toegevoegd worden tijdens dagtours, doch max. 6 pers totaal, maar dan passen wij het vervoer aan in de vorm van een Mini-Van. Dit vanwege de Covid-19 beperkingen op het vervoeren van personen.

Wij hebben gekozen voor een standaard 2 persoonskamer in een 4**** hotel.

Single kamer is alleen mogelijk tegen een meerprijs.

Al het bovenstaande is uiteraard in overleg met U.

bottom of page