top of page
sunset.jpg

8 Daagse Wijnreis​

Inclusief

€1582,00 pp

Highlights

4**** Hotels​

Top Wijnproeverijen

Restaurants

Jeep Safari

Boottocht

Steden Tours

Food Taste

Algarve / Portugal

Reisbeschrijving

Dag 1

Aankomst in Faro. Privé transfer met chauffeur naar het hotel in Ferragudo. 

Onderweg maken we een stop voor een kleine hap en enkele drankjes.

 

Dag 2

Vertrekkend vanuit Ferragudo met een begeleidend bezoek aan de stad Monchique en het klassieke Silves en het bezichtigen van onder andere het kasteel Castelo de Silves. In de middag, na de lunch rijden we naar de eerste wijngaard Quinta do Francês, met 9 hectare wijngaard, genesteld in de heuvels van Silves, in de Odelouca River Valley, in het zuidoosten van Portugal, de Algarve.

 

Dag 3

Vroeg op om naar de welbekende stad Portimão te gaan, na een wandeling en een culturele tour lopen we naar de haven voor een mooie boottocht en als het weer het toelaat, varen we door de grotten van Benagil. Later op de middag rijden vervolgens door naar Adega do Cantor in Guia, een paar kilometer ten noordwesten van Albufeira in het midden van de Algarve.

 

Dag 4

Deze morgen gaan we naar Faro voor een cultureel bezoek met een Portugese gitaar - en fado -muziekshow en in de middag, na een kleine lunch op naar Tór. Een klein plaatsje dichtbij Loule en in de buurt van het herkenbare beeld van het dorp en de Romeinse brug. Hier vinden we de wijngaard Quinta da Tôr die het voorrecht heeft ingevoegd te worden in de natuurlijkheid en eenvoud van de bergen.

 

Dag 5

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een natuur jeep safari, waar we de hele dag gaan genieten van de ongerepte natuur, oude dorpjes, het kurkverhaal, brandyproeverij en een heerlijke lunch. Neem voor de zekerheid warme kleding mee en goede loopschoenen. Onderweg heeft u ook nog voldoende tijd om mooie foto's te maken en de mooie verhalen tot u te nemen van de gids.

 

Dag 6

We vertrekken vroeg voor de tocht der tochten in de Algarve, eerst naar Lagos, dan naar Sagres en dan naar Cabo Sao Vicente. Neem zeker de tijd om blijvende herinneringen vast te leggen. In de middag vertrekken we naar Vita Vila Parc. De Wijnkelder is ondergronds verborgen en is alleen geopend op speciaal verzoek, de kelder bevat enorme schatten die van over de hele wereld zijn verzameld. Deze zeer speciale plek, sommigen noemen het een geheime plek, is gelegen onder de met gras begroeide heuvels op de kliffen boven de zee in de westelijke Algarve Cave de Vinhos.

 

 

Dag 7

Vandaag twee in één! We bezoeken twee wijngaarden, als eerste in Alcantarilha Quinta João Clara met in totaal 14 hectare wijngaarden waar u hartelijk wordt ontvangen door de eigenaar, die u meeneemt op tour met een wijnproeverij. Om even bij te komen gaan we heerlijk genieten van een lunch, want de volgende unieke wijngaard Quinta Rosa in Silves staat op ons te wachten. Zij hebben een begin  gemaakt om biologische wijnen te produceren. Een wijngaard zonder chemicaliën en wijnen zonder toevoegingen op traditionele wijze. In de avond bezoeken we een authentiek Portugees restaurant  voor een traditioneel diner ter afsluiting.

Dag 8

Helaas alweer de laatste dag, hotel check-out en als we nog tijd hebben dan kunt u nog even wat wandelen of shoppen en dan met de chauffeur naar de luchthaven van Faro.

 

 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of boekingen.

sagres3.jpg
druiven.jpg
Portimão c.jpg
WhatsApp Image 2021-03-17 at 10.27.03 (1

Extra Informatie

Deze wijnreis is voorlopig op basis van een directe boeking van minimaal 2 personen in een luxe auto met chauffeur.

Het is mogelijk dat meerdere personen gebruik willen maken van dezelfde reis.

Ze kunnen worden toegevoegd tijdens dagtochten, max. 6 personen in totaal. In dit geval passen we het transport aan in de vorm van een Mini-Van. Dit vanwege de Covid-19 beperkingen op het vervoer van personen.

 

Wij hebben gekozen voor een standaard tweepersoonskamer in een luxe 4**** hotel.
Eenpersoonskamer is alleen mogelijk tegen een meerprijs.

Wilt u gebruik maken van uw eigen vakantieverblijf, dan is dit mogelijk. Laat het ons tijdig weten, dan passen we de prijs aan.

Als een wijnmakerij of activiteit niet beschikbaar is op het moment van boeken, bieden we een vergelijkbaar alternatief.​

Al het bovenstaande is uiteraard in overleg met u.

bottom of page