top of page
sunset.jpg

8 Daagse

Biologische Wijnreis​

Inclusief.

€ 1754,00 pp 

Highlights

4****Hotel

Top Wijnproeverijen

Restaurants

Boottocht

Steden Tours

Food Taste

Culturele Tours

Algarve en Alentejo / Portugal

Reisbeschrijving

​Dag 1

Aankomst in Faro, privé transfer met chauffeur naar het Hotel in Evora.

Dag 2

Ontdek tijdens de rondleiding Evora, een historische en charmante stad, welke uw culturele horizon zal verbreden en maakt u kennis met de geschiedenis van Évora. Na deze tour rijden we naar Estremoz. Ons eerste bezoek is aan een Biologische wijngaard Herdade dos Outeiros Altos. Hun doel is om Biologische wijnen met respect voor het milieu, het bevorderen van de biodiversiteit en het beoefenen van biologische landbouw, te produceren.

 

Dag 3

In de ochtend gaat de tocht naar het middeleeuwse dorpje Monsaraz vlakbij de Alqueva dam met zijn typische uitzichtpunten. Het werd veroverd door de christelijke ridder Giraldo in 1167, wat later het grondgebied van de mythische Tempeliers werd. Daarna heeft u tijd voor een heerlijke lunch.
Daarna rijden we je naar de wijngaard in Vidiqueira, waar met veel passie de beste druiven worden verbouwd en de oogst constant wordt gecontroleerd op kwaliteit. Daarna gaat de reis verder voor een overnachting in Beja.

 

Dag 4

Beja ligt precies op de grens tussen de provincie Alentejo en de Algarve. Het is een leuke tour naar verschillende plaatsen zoals Moura en Serpa. Tijdens deze tour bieden we ook een heerlijke traditionele Portugese lunch aan.
Na de lunch arriveert u op het landgoed Herdade dos Grous. Dit landgoed van bijna 700 hectare in de Alentejo produceert al jaren vele bekroonde wijnen, mede dankzij olijfgaarden en een kunstmatig meer. U ziet hoe de wijn wordt gemaakt en neemt deel aan de wijnproeverij. Het kan zijn dat u nog even door het ruime pand moet slenteren, waar u kunt genieten van de groene en rustige omgeving.

 

Dag 5

Heerlijk rustig wakker worden om misschien nog even de stad in te kunnen gaan om wat leuke Portugese souvenirs te kopen. Vervolgens verlaten wij de Alentejo en gaat de reis naar de Algarve. Onderweg door het binnenland maken we  nog enkele stops. Aankomend in Silves krijgt u de kans een bezoek te brengen aan het kasteel in het centrum van de stad. Hierna hoeven niet ver te rijden en komen dan aan bij een schitterende wijngaard quinta do Francés. Hier kunt u rustig aan doen want, Ferragudo, uw volgend verblijf is maar 20 minuten rijden vanaf Silves.

Dag 6

Vandaag staat de westkust op het programma met onder andere Aljezur met haar mooie uitzichten en romantische kleine strandjes. Neemt u vooral de tijd om tijdens de stop in Cape de São Vicente en Sagres één en ander vast te leggen want dit worden onvergetelijke momenten. Tussendoor stoppen we nog bij verschillende locaties om typische traditionele Portugese gerechten en drankjes te proeven een sluiten wij vervolgens deze trip met nog een bezoek aan een wijngaard in Estombar.

Dag 7

Vandaag een 2 uur durende zeevaart op het programma. Vanaf de haven in Portimão vaart u naar de grotten van Benagil. Neem voor de zekerheid wel een jack mee want het kan behoorlijk waaien aan boord. Na het varen is er een kleine wandeltour door de binnenstad van Portimão met een heerlijke versnappering van een heerlijk Portugees gebakje, Pastel de nata. Niet ver van Portimão doen we ons laatste wijngaard bezoek aan in Lagoa, om vervolgens deze reis af te sluiten met een heerlijk diner. 

 

Dag 8

Helaas, alweer de laatste dag, hotel check-out en transfer naar de luchthaven van Faro. Indien de vlucht later op de middag is, dan kunnen we nog altijd iets leuks inplannen.

 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of boekingen.

sagres 2.jpg
boat 2.jpg
evora temple.jpg
atu.jpg

Extra Informatie

Deze wijnreis is voorlopig gebaseerd op een directe boeking van min.2 personen gebruik makend van een luxe auto met chauffeur.

Het kan voorkomen dat meerdere personen van dezelfde reis gebruik willen maken.

Zij kunnen toegevoegd worden tijdens dagtours, doch max. 6 pers totaal, maar dan passen wij het vervoer aan in de vorm van een Mini-Van. Dit vanwege de Covid-19 beperkingen op het vervoeren van personen.

 

Wij hebben gekozen voor een standaard twee persoonskamer in een luxe 4**** hotel.

Single kamer is alleen mogelijk tegen een meerprijs.

Indien u graag gebruik wilt maken van een privé-vakantieverblijf dan is dit mogelijk. Laat het ons tijdig weten dan passen we de prijs aan.

 

Indien een wijnboerderij of aktiviteit op het moment van boeken niet toegankelijk is zorgen wij voor een zelfde alternatief.

Al het bovenstaande is uiteraard in overleg met U.

bottom of page