top of page
sunset.jpg

8 Daagse Wijnreis​

Inclusief.

€1855,00 pp 

Highlights

4**** Hotels

Top Wijnproeverijen

Restaurants

Boottocht

Fadoshow

Steden Tours

Food Taste

Douro Valley/ Portugal

Reisbeschrijving

​Dag 1

Aankomst in Porto, privé transfer met chauffeur naar het hotel in Lamego.

Dag 2

Op naar Pinhaó. Dit is een kleine stad in een charmante bocht van de rivier de Douro, omgeven door heuvels en terrassen waar één van de beste wijnen ter wereld wordt gemaakt. Geniet van de prachtige Douro-cruise door de beroemde wijnstreek Pinhão.

Gelegen op een toplocatie in Cima-Corgo, op de zuidelijke oever van de rivier de Douro is Quinta do Seixo met zijn 100 hectare ongetwijfeld één van de meest traditionele en grandioze wijnproducenten in de Douro-regio.

 

Dag 3

Rijdend naar São Leonardo de Galafura, komen we bij de mooiste uitkijkpunten in de hele Douro regio. Het heeft veel legendes en verhalen voortgebracht, die bijdragen aan de charme van deze plaats Quinta de La Rosa. Deze ligt in één van de heuvels van Douro met wijngaarden die naar de rivier afdalen, vol met gemengde kleuren die de natuur in perfecte harmonie creëert.

Dag 4

Uw privéchauffeur staat u na het ontbijt al op te wachten, u gaat twee wijngaarden bezoeken. Als eerste rijden we naar Quinta de Gricha een authentieke ervaring. Op dit wijndomein, in de prachtige Douro-vallei, kunt u ontspannen en de cultuur en tradities ontdekken. Tussendoor nuttigen we een heerlijke Portugese lunch met enkele drankjes. Daarna gaan we naar de wijngaard van Quinta do Bonfim waar in 1912 het Douro-familiehuis ontstond. Hier hebben tot nu toe generaties Symington-wijnmakers, de wijngaarden bewerkt en verbleven zij op dit prachtige landgoed.

 

Dag 5

Wat later in de ochtend vertrekken jullie richting Regua.

Na een niet al te lange tocht door de bergen van de regio van Peso da Régua, komt u aan bij Gueda wines vineyards welke wordt beheert door Luis en Margarida. 

Deze vineyard heeft bewezen één van de toplocaties te zijn in de Douro. U zult versteld staan, niet alleen van het uitzicht maar ook het proeven van heerlijke kwaliteitswijnen die zij produceren in de bergen van de Douro.

Dit enthousiasme en hun wijnen willen zij graag met u delen.

Dag 6

We starten rustig deze morgen en gaan later op de middag naar Porto, maar brengen eerst nog een bezoek aan Quinta da Pacheca. Dit is onze laatste wijngaard in Douro Valley en één van de meest prestigieuze en erkende eigendommen in de Douro, met ongeveer 75 hectare eigen wijngaarden, aangemerkt in het Humanity Werelderfgoed en geclassificeerd door UNESCO in 2001. Rijdend in de middag richting Porto stoppen we in Amarante om het klassieke plaatsje te bezoeken.

Dag 7

Porto, een mooie en grote stad aan de rivier Douro, met zijn smalle straatjes, oude gevels en lokale markten, geven je nog het gevoel dat de tijd heeft stil gestaan. Wij gaan een tour maken en ziet u waarom Porto historisch interessant is om te bezoeken. Natuurlijk mag een fado-show niet ontbreken en eindigen we met een bezoek aan Caves Calem voor een wijnproeverij en ons laatste diner in het centrum van de stad.

 

Dag 8

Helaas, alweer de laatste dag, misschien nog tijd om iets leuks te doen, dan uitchecken en de chauffeur brengt u naar de luchthaven van Porto.

 

 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of boekingen.

porto c.jpg
porto e.jpg
porto d.jfif
Adega.jpg

Extra Informatie

Deze wijnreis is voorlopig gebaseerd op een directe boeking van 4-6 personen, gebruik makend van een mini-Van.

 Dit vanwege de Covid-19 beperkingen op het vervoeren van personen.

 

Wij hebben gekozen voor een standaard twee persoonskamer in een luxe 4**** hotel.

Single kamer is alleen mogelijk tegen een meerprijs.

Indien u graag gebruik wilt maken van een privé-vakantieverblijf dan is dit mogelijk. Laat het ons tijdig weten dan passen we de prijs aan.

 

Indien een wijnboerderij of aktiviteit op het moment van boeken niet toegankelijk is zorgen wij voor een zelfde alternatief.

Al het bovenstaande is uiteraard in overleg met U.

bottom of page