top of page
sunset.jpg

8 Daagse Wijnreis​

Inclusief.

€1725,00 pp

Highlights

4**** Hotels

Top Wijnproeverijen

Restaurants

Food Taste

Fado Show

Steden Tours

Boottocht

Lissabon en Alentejo/ Portugal

Reisbeschrijving

Dag 1

Aankomst in Lissabon, privé transfer met chauffeur naar het hotel in Evora. Onderweg maken we een stop voor een kleine hap en enkele drankjes.

 

 

Dag 2

Lopend maken we een tour door Evora, een van de meest historische steden van Portugal, We bezoeken o.a. de Santo Antão-kerk op het plein, de Romeinse kathedraal en het Don Manuel-paleis. In de middag rijden we naar de eerste wijnboerderij op het fascinerende landgoed Quinta do Carmo nabij Estremoz waar de wijnen internationaal naam en erkenning hebben gekregen.

 

Dag 3

Deze morgen een begeleide tour naar Monsaraz, vanwege de onvergelijkbare schoonheid. In dit middeleeuwse dorp kun je op de top vele schiereilandjes bewonderen. Rijdend langs mooie binnenwegen zijn we welkom bij Herdade Esporaó, een van de meest dynamische en vooruitstrevende wijnmakerijen in Portugal, met een indrukwekkende toren, gebouwd in 1457 door Morgado Álvaro Mendes de Vasconcelos.

 

Dag 4

Rustig wakker worden en genieten van je vrije tijd in de morgen, of toch nog even het centrum in van Evora. Om dan op ons gemak naar een mooie wijnboerderij in Palmela te gaan. De geschiedenis van Quinta do Piloto omvat vier generaties van een familie waar al meer dan een eeuw wijnen worden geproduceerd. Na de proeverij rijden we naar ons volgende verblijf in Lissabon. 

 

Dag 5

Vroeg ontbijten, want we gaan naar Sintra, de hoofdstad van de romantiek. Dit is een van de meest pittoreske plaatsen in Portugal. Bezoek het meest westelijke punt van Europa, duinen Guincho's, en het mysterieuze Sintra gebergte met het Moorse kasteel. 

Ontdek de tunnels, doolhoven, en de raadsels en symbolen van de mythologie om vervolgens te stoppen in Colares bij de kelders van Adega Regional, voor een proeverij van de beste regionale wijnen. Daarna bezoeken we de meest westelijke punt Estoril en Cascais.

 

Dag 6

Nieuwe dag, dus nieuwe omgeving, en wel Nazare. Een plaats met een van de oudste visserstradities van Portugal, waar de lokale mensen tegen het strand aan wonen. Natuurlijk bezoeken we culturele gebouwen en de enorme rotsen. Later op de middag gaan we naar Adega Maé, met een oppervlakte van ongeveer 30 hectare, bestemd voor de wijngaard en een productiecapaciteit van 1,2 miljoen liter per jaar.

 

Dag 7

Vandaag is het de dag van Lissabon, een 4 uur durende wandeltour met eten en wijn proeven en daarna vrije tijd om te shoppen. Later op de middag doen we nog even een kleine wine-shop aan om het af te leren en eindigen we met een fado-voorstelling en een diner. 

 

 

Dag 8

Helaas, alweer afscheid...hotel check-out en transfer naar de luchthaven van Lissabon

 

 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of boeking

quinta alentejo.jpg
evora 1.jpg
Donna maria.jpg
sintra.jpg

Extra Informatie

Deze wijnreis is voorlopig gebaseerd op een directe boeking van 4-6 personen gebruik makend van een Mini-Van. Dit vanwege de Covid-19 beperkingen op het vervoeren van personen.

 

Wij hebben gekozen voor een standaard twee persoonskamer in een luxe 4**** hotel.

Single kamer is alleen mogelijk tegen een meerprijs.

Indien u graag gebruik wilt maken van een privé-vakantieverblijf dan is dit mogelijk. Laat het ons tijdig weten dan passen we de prijs aan.

 

Indien een wijnboerderij of aktiviteit op het moment van boeken niet toegankelijk is zorgen wij voor een zelfde alternatief.

Al het bovenstaande is uiteraard in overleg met U.

bottom of page